Nukkekoti -lehti

Nukkekoti -lehti on yhdistyksen neljä kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti. Noin 40-50-sivuinen lehti sisältää artikkeleita, ohjeita, kirja- ja näyttelyarvioita sekä tietenkin runsaasti kuvia taitavien tekijöiden miniatyyreistä. 

Lehti postitetaan kaikille jäsenille kotiin ja lisäksi sitä on saatavilla yhdistyksen pöydästä nukkekotimarkkinoilla. Vanhempia numeroita voit tilata vasemman reunan välilehdeltä Vanhat lehdet.

Lehden toimitukseen kuuluvat numerosta 2/24 lähtien

Eija Luoto, päätoimittaja 
Hannele Lemmetty, toimitussihteeri 
Leea Lehelmä, tekninen tuottaja 
Mila Griinari, editointi ja oikoluku

Sirja Uuttu, graafinen tuottaja

Taittajan toimi Eveliina Piispanen.

Nukkekoti-lehti ottaa erittäin mieluusti vastaan jäsenten ehdotuksia lehtijutuiksi! Ehdota meille vaikkapa juttuja projekteistasi, matkakertomuksia, ohjeita, näyttelyarvioita ja -ilmoituksia. Koska tarvitsemme jonkin verran aikaa toimittaa jutut, pyydämme ehdotukset ja juttuluonnokset alla oleviin päivämääriin mennessä. Jos haluaisit, että me tulemme kuvaamaan projektisi, lisää vielä muutama viikko lisäaikaa! 

Otathan huomioon omissa kuvissasi, että painolaatuiset kuvat poikkeavat vaatimuksiltaan hieman muista, esimerkiksi netissä julkaistavista kuvista. 

Nukkekoti-lehden 

ilmestymisaikataulu 2024


Lehti 1/2024

Teema: Talven riemuja

Aineisto toimitettava 30.12.2023 mennessä, lehti ilmestyy helmikuussa.


Lehti 2/2024

Teema: Ruoka & ruoanlaitto
Aineisto toimitettava 15.3.2024 mennessä, lehti ilmestyy toukokuussa.


Lehti 3/2024

Teema: Musiikki & soittimet
Aineisto toimitettava 15.6.2024 mennessä, lehti ilmestyy elokuussa.


Lehti 4/2024

Tuplanumero, teemana: Halloween & joulu
Aineisto toimitettava 15.9.2024 mennessä, lehti ilmestyy marraskuussa.
Jäseniltä tulee toisinaan palautetta Nukkekoti-lehden saapumattomuudesta - joskus hyvinkin myöhään lehden ilmestymisen jälkeen. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Nukkekotiyhdistyksen hallitus teki 4.10.2018 päätöksen, että puuttuvasta lehdestä tulee ilmoittaa ennen seuraavan lehden ilmestymistä jäsenrekisteriin (jasenrekisteri@nukkekotiyhdistys.fi). Jokaisessa lehdessä on seuraavan lehden ilmestymisaikataulu, jotta lehteä osaa odottaa tiettyyn aikaan saapuvaksi. Myös yhdistyksen some-kanavilla tiedotetaan lehden julkaisusta. Jos ilmoituksen puuttuvasta lehdestä tekee vasta seuraavan numeron ilmestymisen jälkeen, puuttuvan lehden halutessaan tulee maksaa irtonumeron ja mahdollisen postituksen hinta.